Βιβλια με θεμα τον ερωτα


«Έρωτας », συναίσθημα δυνατό , διαχρονικό , (παν)ανθρώπινο που αγγίζει την καρδιά όλων μας . Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αποτελέσει πηγή έμπνευσης για πολλούς συγγραφείς , που «παραδομένοι» σε αυτόν έγραψαν βιβλία που σε «ταξιδεύουν ».Σας παρουσιάζουμε 5 βιβλία που αξίζει να διαβάσετε! Κάποια από αυτά έχουν γίνει και ταινίες!


 

Πλωτή Πόλη || Μάρω Δούκα
Η ιστορία αναφέρεται στη σχέση του Μάρκου και της Όλγας. Εκείνος είναι ένας σαραντάρης κοινωνιολόγος με ακαδημαϊκή καριέρα , παντρεμένος με δύο παιδιά , και εκείνη, μία χωρισμένη πολλά υποσχόμενη ηθοποιός που ζει στην Αθήνα . Οι δέκα μέρες που θα περάσουν μαζί , δεν είναι παρά η αρχή ενός ειδυλλίου που αναμένεται να αλλάξει για πάντα τις ζωές και των δύο. Οι ήρωες φλερτάρουν με τις εύθραυστες ισορροπίες «των θέλω» τους , ακροβατώντας στα δύο άκρα, με τον Μάρκο να επιλέγει την ασφάλεια και την Όλγα να είναι έτοιμη να ριψοκινδυνεύσει για έναν έρωτα . Μία ερωτική ιστορία ,δύο πόλεις, Αθήνα-Παρίσι, και τους πρωταγωνιστές να μάχονται να μειώσουν , τις χιλιομετρικές αλλά και κάθε είδους αποστάσεις .  

Καλοκαιρινό Ταξίδι || Τρούμαν Καπότε .
Η Γκρέιντ, μία 17χρονη έφηβη από την Νέα Υόρκη, γόνος εύπορης οικογένειας, πολιορκείται ερωτικά από τον Πίτερ, που ανήκει σε ανώτερη κοινωνική τάξη . Ωστόσο, η καρδία της Γκρέιντ χτυπά για τον λαϊκό νεαρό από το Μπρούκλιν Κλάιντ . Mία ιστορία για την μαγεία της πρώτης αγάπης και πως αυτή μετατρέπεται στη συνέχεια σε απελπισία, μέσα σε μία μετάβαση της ηρωίδας από την εφηβεία στην ενηλικίωση. Το έργο του αυτό του Τρούμαν Καπότε ανακαλύφθηκε και κυκλοφόρησε μόλις το 2006 στις ΗΠΑ και εδώ ο συγγραφέας με ώριμη γραφή αποτυπώνει τις εμπειρίες σε ένα ταξίδι με οδηγό τον έρωτα.
Οικείες Απιστίες || Χανίφ Κιουρέισι
Στο βιβλίο αυτό περιγράφεται η τελευταία βραδιά ενός άντρα σπίτι του, πριν εγκαταλείψει την οικογένεια του προκειμένου να αναζητήσει την ελευθερία του . Πόσο εφικτό είναι άραγε να είναι κάποιος ταυτόχρονα καλός πατέρας και καλός σύζυγος; Αφενός η διάλυση ενός γάμου, όταν υπάρχουν παιδιά, αφετέρου, η ανάγκη για ελευθερία και οι επιπτώσεις της αναδύονται περίτεχνα , σε ένα βιβλίο γεμάτο με αλήθειες που συγκλονίζουν .

Τα Μαύρα Φεγγάρια του Έρωτα || Πασκάλ Μπρυκνέρ
Η υπόθεση αναφέρεται σε ένα ζευγάρι Άγγλων, έναν Αμερικανό συγγραφέα και μία νεαρή γαλλίδα χορεύτρια που καλούνται να συνυπάρξουν σε ένα κρουαζιερόπλοιο για μερικές ημέρες. Τα συναισθήματα των χαρακτήρων περιπλέκονται καταλήγοντας σε ένα ερωτικό τρίγωνο ,ικανό να οδηγήσει στην αλληλοκαταστροφή ,επιφυλάσσοντας τραγικές συνέπειες για όλους . Ο Πασκάλ Μπρυκνέρ , εδώ παρουσιάζει στο την άλλη όψη του έρωτα ,την αθέατη και σκοτεινή, ξεγυμνωμένη από ρομαντισμό και ωραιοποίηση σε ένα προκλητικό μυθιστόρημα που μαθαίνει στον αναγνώστη ότι ο έρωτας μπορεί να έχει πολλά πρόσωπα .
Ερως 13
Ένα συλλογικό έργο που 13 αναγνωρισμένοι Έλληνες συγγραφείς γράφουν για τον έρωτα. Στο βιβλίο αυτό αποτυπώνεται η αντρική ματιά –καθώς όλοι οι συγγραφείς είναι άντρες- για το ιερό αυτό συναίσθημα, την επιθυμία, το πάθος . Είναι ο έρωτας το αντίδοτο απέναντι στο θάνατο; Ερωτευόμαστε εκχωρώντας παράλληλα ένα κομμάτι του εαυτού μας στο άλλον; Πόσα συναισθήματα βιώνουμε μέσα από αυτόν; Αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα που πραγματεύονται και αναλύονται στο «Έρως 13 »  ειδωμένα από την αρσενική ματιά .