Γιορτη βιβλιου στο Ενετικο Λιμανι

Με το σύνθημα «Διάβαζε για να ζήσεις », ο Δήμος Χανίων  ανοίγει τις πύλες του σηματοδοτώντας την έναρξη της  4ης έκθεσης βιβλίου που θα διαρκέσει έως και τις 20 Αυγούστου.

Το παλιό λιμάνι των Χανίων και συγκεκριμένα η πλατεία πίσω από το Γιαλί Τζαμί, αναμένεται να φιλοξενήσει στους κόλπους της συγγραφείς και αναγνωστικό κοινό σε ένα ταξίδι γνώσεων και ψυχαγωγίας με οδηγό το βιβλίο. old-harbour-02
Η έκθεση που αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου με 11 βιβλιοπωλεία της πόλης θα υποδέχεται το κοινό από τις 8 το πρωί έως της 12 το βράδυ προσφέροντας μία απίστευτη ποικιλία με βιβλία για μικρούς και μεγάλους ικανοποιώντας όλα τα λογοτεχνικά γούστα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της γιορτής αυτής έχει προγραμματιστεί και μία σειρά από παράλληλες εκδηλώσεις που αναμένεται να λάβουν  χώρα.
old-harbour-02Συγκεκριμένα:

 • Κυριακή 7 Αυγούστου: Παρουσίαση του βιβλίου της Αγγελικής Καραθανάση “Η καθηγήτρια”. Απόδοση αποσπασμάτων του από τη φιλόλογο και αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Χανίων Βαρβάρα Περράκη. Ερμηνεία τραγουδιών του βιβλίου από τη σοπράνο Μαρία Κλεινάκη.
  • Τρίτη 9 Αυγούστου: Παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Κοντολέων “Πρίγκιπας σημαίνει Αμιρ” για νεαρούς αναγνώστες.
  • Τετάρτη 10 Αυγούστου: Παρουσίαση του βιβλίου της Ζοέλ Λοπινό “Το διαμαντένιο σώμα”. Μουσική πλαισίωση Τάκης Δημητρόπουλος.
  • Παρασκευή 12 Αυγούστου: Διαδραστική παρουσίαση για νεαρούς αναγνώστες του βιβλίου της Αργυρώς Μουντάκη “Το κορίτσι του Πέτρου”.
  • Τρίτη 16 Αυγούστου: Παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Μασσαβέτα “Μικρά Ασία: Το Παλίμψηστο της μνήμης”.
  • Τετάρτη 17 Αυγούστου: Συναυλία με το Μουσικό Σύνολο Vamos Ensemble – διοργάνωση Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.