Προταση Εβδομαδας : «Το βαλς του αποχαιρετισμου» – Μιλαν Κουντερα


Καινούρια Εβδομάδα και καινούρια πρόταση, που δεν είναι άλλη από το μυθιστόρημα του Μίλαν Κούντερα , “Το βαλς του αποχαιρετισμού” .


Η ιστορία εξελίσσεται σε μία ορεινή λουτρόπολη, την οποία επισκέπτονται στείρες γυναίκες, ευελπιστώντας στα ιαματικά λουτρά να βρουν την «χαμένη» γονιμότητα τους και να πραγματωθεί έτσι το πολυπόθητο όνειρο της μητρότητας. Ενορχηστρωτής της ιδιόρρυθμής αυτής θεραπείας είναι ένας αντισυμβατικός γιατρός, που μέσω αυτής προσπαθεί να υλοποιήσει το δικό του σχέδιο ευγονικής. Μία όμορφή νοσοκόμα, ένας διάσημός τρομπετίστας, καθώς  και ένας βαθιά θεολογημένος Αμερικάνος ασθενής, αποτελούν τους βασικούς χαρακτήρες που ρυθμίζουν αρμονικά τα βήματά τους κινούμενοι στους γρήγορους ρυθμούς ενός βαλς .
28153963._UY3108_SS3108_Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα, με κεντρικό θέμα του την αξία της ζωής, που αναδύεται μέσα από το μαύρο χιούμορ, τις υπερβολές και την φαινομενικά ανάλαφρη πλοκή που συνθέτει ο συγγραφέας.Το Βαλς του Αποχαιρετισμού» αποτελεί ίσως το πιο τρυφερό βιβλίο του Κούντερα , αποδεικνύοντας σε αυτό τη μαεστρία του να εμβαθύνει στην ανθρώπινη ψυχή.

pegasus_LARGE_t_641_1589801
Αυτό το πετυχαίνει μέσω της πολυπλοκότητας των χαρακτήρων που πλάθει, σε ένα μυθιστόρημα που καταφέρνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Μέσα από τις εξωπραγματικές καταστάσεις κάνει λόγο για όλες εκείνες τις ευκαιρίες που ακούσια ή εκούσια ο καθένας μας άφησε να περάσουν :

Άρχισε να νοσταλγεί όλες εκείνες τις ευκαιρίες που έχασε που κλώτσησε, που απέφυγε ακόμα και εκείνες που ποτέ δεν της έτυχαν


Ένα υπέροχο βιβλίο. Καλή σας ανάγνωση !!!