Κοτομπουκιες με κρουστα παρμεζανας

Υλικά για 4 άτομα:

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο
150 γραμμάρια τριμμένη φρυγανιά
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
3 αυγά
Αλεύρι
Αλάτι 
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Τηγανιτές πατάτες και την αγαπημένη σας μαγιονέζα για το σερβίρισμα!

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος τηγανίσματος: 7-8 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολο

 

Εκτέλεση:

Κόβουμε το κοτόπουλο σε χοντρούς κύβους.
Σε ένα μπολ βάζουμε αλεύρι μαζί με αλατοπίπερο, σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά και σε ένα τρίτο ανακατεύουμε την φρυγανιά με την παρμεζάνα.
Πανάρουμε το κοτόπουλο με την παραπάνω σειρά. Δηλαδή, αρχικά, βάζουμε το κοτόπουλο στο αλεύρι, το τινάζουμε για να μην μείνει πολύ στη συνέχεια, το βουτάμε στο αυγό και τέλος το περνάμε από το μείγμα της φρυγανιάς.
Ζεσταίνουμε ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι.
Τηγανίζουμε τις κοτομπουκιές σε μεσαία προς δυνατή φωτιά στους 160oC για περίπου 7’-8’ μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να γίνουν τραγανές και χρυσαφένιες εξωτερικά.
Τις βγάζουμε και τις σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες και την μαγιονέζα.

Το μυστικό του Chef:

Η κρούστα παρμεζάνας χαρίζει στις κοτομπουκιές μας ένα διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα!