Brownies

Υλικά για 10 άτομα:

150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
125 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
350 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
170 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 γραμμάρια baking powder 
30 γραμμάρια σκόνη κακάο

Food Info:

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψησίμο: 35 λεπτά
Βαθμός: Εύκολο!

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180oC στην λειτουργία του αέρα. Στρώνουμε ένα τετράγωνο ταψί με αντικολλητικό χαρτί. 
Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα και το βούτυρο και τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα λιώνουμε σε bain – marie. Ανακατεύουμε με μια μαριζ μέχρι να προκύψει ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα τα αυγά με την ζάχαρη. Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών το αλεύρι, το baking powder και το κακάο και ανακατεύουμε με το σύρμα. Τέλος προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά ώστε να προκύψει μια πηχτή και υπερσοκολατένια ζύμη.
Βάζουμε την ζύμη μας στο ταψί και ψήνουμε για 35’.
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί το brownie βυθίζοντας ένα μαχαίρι το οποίο πρέπει να βγει χωρίς κομματάκια ζύμης.
Αν η ζύμη είναι ακόμα υγρή εσωτερικά ψήνουμε για λίγο ακόμα Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει και σερβίρουμε με λίγη κρέμα γάλακτος!